AmandasLogga2

På förekommen anledning

Idag, tisdagen den 10 september 2013, någon gång mellan kl 10.30 och 11.45 gjordes inbrott i en lägenhet på bottenplanet i hus 2 (Näsbyvägen 12). Tjuven/tjuvarna bröt upp lägenhetsdörren, tog sig in i lägenheten, stal elektronik, smycken m m och försvann. En mycket obehaglig händelse och då inte minst för familjen som drabbades. Vän av ordning frågar sig nu – kan man verkligen forcera våra säkerhetsdörrar. Ja, det kan man tydligen om man får hålla på en stund.  Jag (Torbjörn, som bor granne med de drabbade och inte var hemma när inbrottet begicks, gick till Täby C 10.30 och kom tillbaka 11.45 och upptäckte då vad som hänt under tiden jag varit borta) frågade låssmeden, som i kväll satte in en ny dörr, hur lång tid det kan ta att bryta upp en dörr av vår typ, klarar man det på 5 minuter. Knappast blev svaret och längre tid än så tar det om man låst säkerhetslåset, vilket tyvärr de drabbade inte hade gjort. Men de kunde tjuven/tjuvarna inte veta, eftersom man inte kan se det utifrån.
 
Enligt polisen härjar stöldligor flitigt f n här i Roslags Näsby. Vi måste alla vara på vår vakt och göra det så svårt som möjligt för ovälkomna att ta sig in i våra hus och i våra lägenheter. Så, se till att låsa säkerhetslåset när ni lämnar lägenheten även för en kortare stund. Det försvåra otillåtet tillträde till lägenheterna.


Inom kort kommer vi att byta portkod. Var mycket restriktiva med att lämna ut portkoden till andra.

2013-09-10
Styrelsen för brf Näsby Kulle

Torbjörn Carlsson

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter