AmandasLogga2

Nya lås till garaget

Dörrhandtag med kombinationslås kommer nästa vecka att installeras till alla åtta dörrar som leder in till garaget. Vi kommer att meddela kod för övre garaget så snart installationen är klar till det övre garagets hyrestagare samt till det undre garagets hyrestagare efter garagerenoveringen. Det kommer inte att behövas någon kod för att gå ut ur garaget.
Orsaken till kodlås är upprepade inbrott i garaget där en person har följt efter någon som legitimt gått in genom en ytterdörr, och sedan kunnat gå ned i garaget, och sen t.o.m. kunnat släppa in en främmande bil i garaget. Allt enligt videobesvis. Kodlås är den billigaste åtgärden för att höja säkerheten ytterligare.
Att kombinationslåsen installeras just nu beror på att Ikanos underleverantör Frentab behöver förhindra tillgången till nedre garaget under renoveringstiden och i alla fall hade behövt byta lås tillfälligt på en del garagedörrar.
Både styrelserna i Brf Roslags och Näsby Kulle står bakom detta beslut som p.g.a. renoveringstiming fattats 2018-09-07